Kymmenen vinkkiä kanavasi markkinointiin

Oman kanavan ja yksittäisten jaksojen markkinoinnin suunnittelu, ainakin ajatuksen tasolla, on hyvä aloittaa jo ohjelman runkoa suunniteltaessa. Jokaiseen jaksoon tulisi suunnitella sellaisia kohtauksia ja lausahduksia, joita voi myöhemmin hyödyntää markkinoinnissa.

Mikäli olet jo suunnitellut ja kuvannut oman ohjelmasi, voit hyvin myös leikata markkinointimateriaalia olemassa olevasta materiaalista. Tarvittaessa voit editoida sisältöä ja lisätä puhetta videon päälle jälkikäteen. Alla kymmenen vinkkiä miten suosittelemme sinua markkinoimaan omaa kanavaasi.

1.     Tee persoonalliset mutta selkeät kansikuvat omalle ohjelmallesi ja jokaiselle jaksolle. Tee myös 2-3 lauseen kirjalliset kuvaukset jaksoistasi, joissa kerrot mitä tilaaja saa kun ostaa kanavasi.

2.     Aloita markkinointi sosiaalisen median kanavissasi vähintään 2 viikkoa ennen suunniteltua julkaisupäivää. Esimerkkejä alkumarkkinoinnista:

a.     Kerro että, tulet paljastamaan kahden viikon päästä tiettynä kellonaikana jotain uutta ja jännittävää. Älä kuitenkaan kerro mitä vaan pidä seuraajasi jännityksessä.

b.     Kerro suoraan, että julkaiset oman ohjelman aitoplay suoratoistopalvelussa tiettynä päivämäärän ja kellonaikana.

c.     Tee ohjelmallesi oma sosiaalisen median sivusto esimerkiksi Instagramiin ja yritä saada potentiaalisia tilaajia tälle sivustolle.

3.     Aloita count down sosiaalisessa mediassa vähintään 7 päivää ennen kanavasi julkaisua. Kerro jokaisena päivänä jotain lisäinformaatiota ohjelmastasi tai näytä teasereita.

4.     Lähellä julkaisuhetkeä hyödynnä muita medioita kanavasi markkinoinnissa. Anna haastatteluita bloggaajille, lehdistölle tai vieraile podcasteissa. Yritä saada ainakin yhteen jaksoosi jotain sellaista ajankohtaista mistä muut mediat voisivat olla kiinnostuneita. Tee myös Insta live:n kautta markkinointia yhteistyössä muiden sisällöntuottajien kanssa.

5.     Julkaise ensimmäinen jakso ilmaiseksi kanavallasi ja tee siitä mahdollisimman houkutteleva. Markkinoi tässä jaksossa jo koko tuotantokautta kertomalla mitä tulevan pitää. Julkaise samalla jo toinen jakso, jotta tilaajilla olisi heti jotain ostettavaa.

6.     Julkaise omissa sosiaalisen median kanavissasi teaser uudesta jaksosta vähintään 1-2 päivää ennen julkaisuhetkeä. Kerro kun uusin jakso on julkaistu ja mitä tilaajat saavat tai näkevät kun tilaavat kanavasi.

7.     Kannusta kanavasi tilaajia kommentoimaan videoitasi ja osallistu myös itse keskusteluun. Pyri vuorovaikutteisuuden avulla sitouttamaan tilaajiasi. Tee ehdotus, että mikäli tietty määrä tilaajia tykkää jaksoistasi niin tulet tekemään jotain mahdottomalta tuntuvaa tai yllättävää sisältöä seuraavalla tuotantokaudella.

8.     Ota yhteyttä info@aitoplay.com ja teemme haastattelun ohjelmastasi, joka julkaistaan alustallamme blogit osiossa.

9.     Järjestä kilpailuita ja arvontoja tilaajillesi. Markkinoi näitä sosiaalisen median kanavissasi.

10.  Tag aitoplay sosiaalisen median kanaviisi aina kun julkaiset jotain kanavaasi liittyvää. Me jaamme mainoksesi sosiaalisen median kanavissamme.

Mikäli tarvitset apua kanavasi markkinoinnissa niin ota yhteyttä info@aitoplay.com. Annamme vinkkejä ja kerromme sinulle parhaita käytäntöjä.