Kuka voi aloittaa sisällöntuottajana aitoplay suoratoistopalvelussa?

Aitoplay sisällöntuottajana voit aloittaa ilman suurempia laite investointeja. Riittää, että sinulla on älypuhelin, jolla voit kuvata videoita ja tietokone, jonka kautta voit ladata videoita palveluun. Suurin osa aitoplay videoista kuvataan samalla tavalla kuin Youtube videot. Toki voit myös hyödyntää järeämpää kuvauskalustoa. Sisällöntuottajana voikin siis aloittaa kuka tahansa, joka haluaa luoda oman kanavan ja aloittaa ansaitsemisen.

Nykyaikaisissa älypuhelimissa on riittävän hyvät kamerat, jotta voit aloittaa sisällön kuvaamisen. Suosittelemmekin, että panosta ensisijaisesti käsikirjoitukseen ja hyvään tarinaan. Kun saat kanavallesi tilaajia niin voit tarvittaessa investoida parempaan kuvauskalustoon ja kehittää ohjelmakonseptiasi.

Olemme haastatelleet useita sisällöntuottajiamme ja julkaisemme heistä blogi kirjoituksia kevään 2023 aikana. Näissä blogi kirjoituksissa sisällöntuottajat kertovat omista tuotannoistaan ja mitä teknologioita ja ohjelmistoja he ovat käyttäneet ohjelmia tehdessään. Lue näitä blogi kirjoituksia blogit osiostamme ja kerää niistä parhaat käytännöt oman ohjelmasi tekoon.

Riippuen ohjelmastasi, et välttämättä tarvitse ensimmäisessä vaiheessa edes ulkopuolista kuvaajaa. Pitämällä kameraa kädessä, kolmijalalla tai selfiekepillä voit myös kuvata itseäsi. Mitä enemmän sinulla on resursseja, sitä enemmän sinulla on vaihtoehtoja mutta hyvää ohjelmaa ei kannata jättää tekemättä vaikka alkuun käytössä olisi vain älypuhelimen kamera.

Videoiden editointi ja käsittely on oleellinen osa ohjelman tekoa. Editoimalla videoita saat leikattua turhat kohtaukset pois ja lisäämällä efektejä saat ohjelmastasi ammattimaisemman näköisen. Verkossa on paljon ilmaisia editointiohjelmia, joita voit hyödyntää ohjelmasi teossa. Applen Mac tietokoneet sisältävät iMovie -ohjelmiston, johon löydät useita opastusvideoita mm. Youtube palvelusta.

Mikäli sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta kuvaamisesta tai ohjelman teosta niin ole meihin yhteyksissä osoitteeseen info@aitoplay.com. Järjestetään maksuton etätapaaminen, jossa autamme sinut alkuun.