Esittelyssä Kia Finska ja Päiväkirjani Mexicosta – Kosketus pintaa syvemmälle sarja

Kia Finska on Suomen suosituimpia sosiaalisen median sisällöntuottajia, jolla on yli 55k seuraajaa hänen TikTok kanavallaan. Hänen matkakertomuksistaan niin Brasiliasta kun Meksikostakin on voinut lukea suomalaisten iltapäivälehtien sivuilta. Kia asuu tällä hetkellä ulkosuomalaisena Meksikossa, jonne hän muutti yhdessä puolisonsa kanssa syksyllä 2022. Aitoplay sarjassa Kia Finska ja Päiväkirjani Mexicosta – Kosketus pintaa syvemmälle sarjassa Kia vie katsojat tutustumaan ulkosuomalaisen arkeen Meksikossa.


Sisällöntuottaja Kia Finska muutti Meksikoon syyskuussa 2022 Brasiliasta Meksikoon ja ryhtyi pian sen jälkeen jakamaan kokemuksiaan aitoplay suoratoistopalvelussa videoblogin muodossa elämästään uudessa, kulttuuririkkaassa asuinmaassaan. Kialle on alusta asti ollut selvää, että hän haluaa välittää aitoplay kanavan seuraajille todellisia hetkiä elämästään, joten katsojat pääsevät tutustumaan siihen miltä suomalaisen yliopisto-opiskelijan elämä näyttää yli miljoonan asukkaan Mexicalin kaupungissa, joka sijaitsee aivan Yhdysvaltojen rajalla. 

Kia nauttii paikalliseen kulttuuriin tutustumisesta yhdessä itselleen rakkaiden ihmisten kanssa ja jaksoissa voidaankin nähdä paikallisia ystäviä, puoliso Mikael sekä Kian äiti, jonka kanssa he kokevat yhdessä Meksikon tarjoamia elämyksiä, mutta pohtivat samalla eroavaisuuksia Meksikon ja Suomen välillä. Välillä kontrasti omaan kotimaahan on suuri, mikä saa koti-ikävän tunteet nousemaan pintaan, josta Kia kertoo avoimesti kanavallaan. Kia kuitenkin nauttii elämästään täysillä uudessa asuinmaassaan ja esimerkiksi espanjan kielen oppiminen ja paikallisten ystävien saaminen ovat edesauttaneet kotiutumista. Meksikolainen ruoka- ja juhlakulttuuri itsessään ovat tehneet suuren vaikutuksen häneen, ja kanavalla voidaankin nähdä Kian tutustuvan meksikolaiseen katuruokaan, tekevän vierailuja paikallisiin nähtävyyksiin kuten Mexicalin salaisiin maanalaisiin tunneleihin. Koska Yhdysvallat ovat niin lähellä, näkyvät sarjassa myös mielenkiintoiset matkat Hollywoodiin, nähtävyydet ja kulttuuri myös rajan toiselta puolelta.

Kian sarja onkin erinomainen tutustumismatka ulkosuomalaisen arkeen niille, jotka pohtivat ulkomaille muuttoa tai suunnittelevat matkaa Meksikoon. Sarjassa selviää minkälaisia vastoinkäymisiä ulkomailla asumisessa saattaa kohdata, miten vaikeudet voitetaan ja minkälainen rikkaus ja kokemus expat elämä on.

Aitoplaylle mukaan lähteminen toimi Kialle mahdollisuutena luoda tiiviimpi suhde hänen seuraajiensa kanssa ja näyttää minkälaista arki todellisuudessa on sosiaalisen median vaikuttajalla. Parhaita hetkiä hänen mielestään ovat olleet seuraajien palautteen saaminen. Uusille aitoplay sisällöntuottajille Kia antaa vinkiksi, että tuotantokauden kuvaamiseen kannattaa varata hyvin aikaa. Lisäksi aihealueeksi kannattaa valita itselleen mieluisa teema, jotta sen kuvaaminen on mielekästä. Yhden jakson kuvaamiseen Kia varasi aikaa yhden päivän verran. Tuotantokautta ei käsikirjoitettu, sillä siinä haluttiin säilyttää aitous ja lopputuloksena jaksot näyttävät miten ulkosuomalaisen elämä uudessa kotimaassa kehittyy jakso jaksolta. 

Ensimmäisen tuotantokautensa suunnitteluun Kia koki saavansa tarvittavaa tukea Aitoplayn tiimiltä, mikä sujuvoitti kuvausten aloittamista. YouTube videoihin verrattuna oman tuotantokauden kuvaaminen vaati enemmän videomateriaalia, mutta Kian mielestä arjen kuvaaminen oli melko vaivatonta. Kia kuvasi ja tuotti sarjan pääsääntöisesti yksin, mutta editoija oli mukana auttamassa.


Sarjassa käytetty kalusto:

Kamera: Samsung S21 älypuhelin Mikrofoni: Kyllä Tripod: Kyllä Editointi: Adobe Premiere Pro

Kian kanavasisältö:

Tuotantokausia: 1 Jaksoja: 12 Jakson kesto: n. 25 min

Kia vuorilla

Käy tutustumassa Kian arkeen, iloihin sekä haasteisiin yli 9000 kilometrin päässä tämän linkin kautta tai osoitteessa www.aitoplay.com/.

Ota myös seurantaan Kian sosiaalisen median kanavat, jotta voit seurata hänen edesottamuksiaan:

TikTok: @kiafinska
Instagram: @kiafinska
YouTube: @kiafinska

Mikäli tarvitset apua oman sarjan suunnittelussa, niin ota yhteys osoitteeseen info@aitoplay.com. Muussa tapauksessa voit rekisteröityä palveluun ja aloittaa oman kanavasi jo tänään.